Кирчо Делев остава в ареста  Кирчо Делчев, който през декември

...
Кирчо Делев остава в ареста  Кирчо Делчев, който през декември
Коментари Харесай

Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие

Кирчо Делев остава в ареста 

Кирчо Делчев, който през декември м.г. бе задържан при безупречна акция на ГДБОП и ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас поради опит да продаде марихуана за 1 млн.лева на служители на реда под прикритие, ще остане в ареста до започване на делото против наркогрупата му.

Това реши през днешния ден Бургаският областен съд, откакто прегледа настояването за смяна на мярката за неотклонение на арестувания.

Кирчо е наследник на дългогодишния кмет на карнобатското село Смолник Неделчо Делев.Групата му използваше селскостопански постройки на Делев край Смолник за развъждане на марихуана.

По досъдебното произвеждане е открито, че Кирчо Делев е мозъкът на незаконната скица. Той разпространявал продукцията посредством медиатори. Използвал други лица, на които има доверие, до момента в който не се натъкнал на служители на реда под прикритие. На тях се опитал да продаде марихуана, чиято пазарна цена е близо 1 млн.лева.
 Кирчо Делев може да получи до 12 години затвор. Обвинението против него ще бъде импортирано след месец и половина
Освен него има задържано още едно лице, а трети участник се търси с интернационална заповед за арест, научи Флагман.бг.

Днес юристът му настоя да бъде пуснат на независимост, само че държавното обвиняване изрично се възпротиви. Според прокуратурата безспорни са доказателствата, че той е направил закононарушението, а също така е измамен под отговорност по член 354а от Наказателен кодекс и го грози до 12 години затвор.

Бургаският областен съд остави Кирчо под решетките, а упованията са обвиняването против него да бъде импортирано до месец и половина.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР